Studii realizate de ITD Romania in Comuna Tinca

Studiu de piață – Muncă si Afaceri- oportunități pentru persoanele defavorizate din localitatea Tinca, jud. Bihor 

Organizatia noastră in parteneriat cu firma Romcom a realizat in perioada iulie-octombrie 2017 un studiu de piața pentru identificarea situației economice din localitatea Tinca, studiu care a vizat in dosebi :
– O analiza globală a situației economice din Tinca si imprejurimi
– Oportunitățile de angajare in zonă
– Tendința pieței – sectoare in crestere si declin
– Sectoarele potențiale de dezvoltare a unor structuri de economie socială
– Oportunitățile de angajare din perspectiva nivelului de studii si a minorității etnice
Identificarea sectoarelor de creștere si oportunitățile de angajare.
Sperăm că studiul realizat să reprezinte o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică a localității Tinca,  o mai bună înțelegere a relației complexe dintre domeniul educației și domeniul ocupării, putând servi la direcționarea viitoarelor politici locale și județene privind ocuparea și pregătirea profesională.

Cartografierea comunității din Tinca

Studiul a fost realizat în loc.Tinca, România, între 11 septembrie și 21 octombrie 2017 de Giulia Scialpi și Sophie Constant, doua arhitecte specializate în arhitectura de pământ . Scopul studiului a fost realizarea unei reprezentări cartografice a caselor din comunitatea de romi din Tinca pentru o mai buna intelegere a stilului de viață, a culturii si traditiilor locale.
Studiul cuprinde informații despre istoria comunității de romi din Tinca, o analiza a dezvoltării comunitatii studiate, bazându-se pe mărturii, observații și o reprezentare cartografică. O atenție deosebită s-a acordat observării culturii locale de construire a caselor, în special a caselor construite din caramida de pamant, cultura a cărui cunoaștere reflectă tradiția meseriei comunității de romi, încă prezente, dar neglijata pentru convenționalul tehnicilor și materialelor industriale.
In urma realizării studiului s-a identificat diferitele tipologii arhitecturale si probleme de construcție a caselor din comunitatea de romi din Tinca precum si soluțiile la rezolvarea lor.

 

Translate »