Activitatea noastră pe timpul veri

Asociația pentru Integrare Teritorială si Dezvoltare – ITD ( ITD Romania) a implementat in perioada iunie- octombrie 2017, proiectul  PAS CU PAS SPRE INCLUZIUNE SOCIALĂ, proiect finanțat de proiect finanțat de către Direcția de Dezvoltare si Implementare Proiecte Bihor din cadrul Consiliului Județean Bihor .

In cadrul proiectului sau desfasurat diverse activități  socio-educative cu scopul de a imbunătății integrarea socială a persoanelor defavorizată social din localitatea Tinca.

Activități desfasurate in cadrul proiectului:

S-a organizat in cadrul Centrului Social Multifunctional Tinca  programul ”Scoala de Vară” pentru un numar de 25 de copii proveniți din medii defavorizate social, timp de 2 luni, 4 ore pe zi. Programul a fost coordonat de două cadre didactice in mod voluntar si structurat in saptamani tematice :

 • Saptamana 1- Cum să fiu sănătos – Educație sanitara
 • Saptamana 2- In lumea povestilor
 • Săptamana 3-Să ne cunoastem tara , judetul , continentul
 • Saptamana 4-Educație ecologică- si eu am grijă de mediul inconjurator
 • Saptamana 5- Activităti sportive
 • Saptamana 6-Eu si părinții mei- activități comune
 • Saptamana 7-De ce sa merg la scoală
 • Saptamana 8- Ne educam prin artă

Zilnic cei 25 de copii participanti la program au primit un pachet cu mancare . In organizarea activităților s-au implicat 40 de cadre didactice din jud. Bihor , care in mod voluntar au desfasurat activitati educative, sportive si recreeative cu copii inscrisi in program. In vederea realizării activităților educative s-au incheiat acorduri de parteneriat cu următoarele instituții de invățământ care au fost implicate in desfasurarea activităților educative:

 1. Liceul Teoretic ”Nicolae Jiga”, Tinca
 2. Gradinița cu Program Prelungit nr.1, Tinca
 3. Grădinița cu Program Prelungit nr.46, Oradea
 4. Scoala Gimnazială nr.16, Oradea
 5. Colegiul National ”Emanuil Gojdu” , Oradea                                                                                                                  S-a organizat in data de 01.07.2017 o vizită la Muzeul Cetății din Oradea cu cei 25 de copii si de asemenea au urmărit piesa de teatru Cenusareasa pusă in scenă de trupa Arcadia in cadrul Teatrului Regina Maria

 • In data de 03.08.2017 s-a organizat o excursie de o zi cu cei 25 de copii la Pestera Ursilor.

 • S-au organizat in cadrul proiectului 5 intalniri de informare a persoanelor adulte din comunitatea defavorizata , având ca invitați diversi specialisti care au informat persoanele prezente despre următoarele subiecte:
 • Bugetul Familiei – D-na contabil Popa Ana de la Liceul Teoretic ”Nicolae Jiga ” Tinca a fost invitata pentru a vorbi parintilor despre modalitatea in care ne cheltuim bani si importanta planificarii cheltuielilor . La intalnire au fost prezente 11 persone.
 • Planningul familial – D-na Dr. Adriana Vidican a fost invitata sa discute cu parintii despre metodele contraceptive, sanatatea mamei in sarcina si bolile cu transmitere sexuală . La intalnire au fost prezente 10 persoane.
 • Imporanta educatiei pentru copii – D-na directoare prof. Drimbe Monica de la Gradinita cu Program Prelungit Tinca a fost invitata pentru a vorbi parintilor despre acest subiect. La intalnire au fost prezente 11 persoane.
 • Igiena Personală si a locuintei – reguli generale- D-na prof. Frese Daniela din cadrul Liceului Teoretic Nicolae Jiga” Tinca a fost invitata sa discute cu parintii despre igiena personala si a locuintei , precum si sa explice personelor perezente efectele negative a lipsei igienei.La intalnire au fost prezente 24 de persoane.
 • Cartografierea comunității noastre, istorie, cultură- activitate organizată cu două voluntare din Franța in scopul identificării istoriei si culturii comunității de etnie romă din localitatea Tinca precum si realizarea unei reprezentări grafice a comunității.Au post prezenti in cadrul activității 18 persoane adulte din comunitate.

 • La inceput de an scolar 25 de copii participanți la programul scolii de vară au primit un ghiozdan plin cu rechizite/carti in funcție de necesitățile fiecăruia si in funcție de clasa pe care a inceput-o, o pereche de incaltaminte si un trening pentru sport.
 • La finalul proiectului s-a organizat un eveniment in cadrul Căminului Cultural Tinca unde cei 25 de copii au realizat o piesa de teatru si au avut ca invitați colegi de-ai lor de scoală care au susținut o reprezentare artistică. Spectacolul s-a organizat in scopul diseminarii activitaților organizate in proiect.

Translate »